За діагностичною гістероскопією – до міської лікарні

28.10.2021

Діагностична гістероскопія проводиться з метою виявлення патологій шийки і тіла матки. Під час огляду цервікального каналу, лікар бачить стан слизової оболонки. В нормі її поверхня рівна, без новоутворень, виразок, рубців, світлих вогнищ. При виявленні відхилень, гінеколог може призначити додаткове дослідження шийки матки – кольпоскопію.
При огляді маткової порожнини, лікар вивчає стан ендометрія, зовнішній вигляд якого залежить від періоду менструального циклу.
Під час діагностики можливе виявлення патологій різного масштабу характеру, зокрема:
☑невідповідність кольору і стану ендометрію фазі циклу;
☑ міоми;
☑кісти;
☑ознаки запального процесу (ендометрит);
☑осередкові потовщення шару ендометрія (гіперплазія ендометрію);
☑ущільнення і виразки (підозра на рак);
☑атрофія ендометрія (потоншення шару ендометрія, яке розвивається у більшості жінок в період клімаксу, а в решті випадків вказує на гормональний збій);
☑залишки плодового яйця або завмерла вагітність;
☑спайки, зрощення, що розділяють порожнину матки.
За результатами обстеження складається протокол з описом виконаних дій і виявлених відхилень від норми. Гістероскопія є одним з найбільш інформативних методів діагностики в гінекологічній практиці.
Лікувальна та контрольна гістероскопія
Лікувальна гістероскопія передбачає хірургічне втручання. Методика може застосовуватися в плановому порядку, за наявності точного діагнозу, а також під час проведення діагностичної процедури. Найбільш поширеними операціями, що здійснюються в ході дослідження порожнини матки, є видалення поліпів, виправлення внутрішньоматкових зрощень.
Контрольна гістероскопія здійснюється після проведення хірургічного лікування для отримання достовірних висновків про ефективність застосованої методики, відсутності ускладнень і запальних процесів.
Завдяки підписанню лікарнею договору з НСЗУ за програмою медичних гарантій 2021 року («Гістероскопія»), за наявності електронного направлення, послуга буде БЕЗКОШТОВНОЮ для пацієнтів.
За детальною інформацією з приводу обстеження звертатися до кабінету № 55 (ІІІ поверх поліклініки) або за телефоном гінекологічного відділення - 6-47-61.

За інформацією КНП "Березанська міська лікарня Березанської міської ради"

<<< До списку усіх новин