Головні рішення чергової сесії

26.10.2021

Відбулася чергова сесія Березанської міської ради. Під час роботи засідання прийнято ряд важливих рішень порядку денного.  
З метою забезпечення ефективного використання енергоресурсів на об’єктах комунальної власності, місцеві депутати внесли зміни до Програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоносіїв Березанської міської ради на 2021-2023 роки. Зокрема, рішення спрямоване на заміну комфорок електричних плит на енергоефективні, а також ламп розжарювання на світлодіодні, що сприятиме скороченню бюджетних витрат та економії енергозбереження громади.
Для заохочення громади до виконання суспільно значимих проєктів, а також залучення позабюджетних коштів внесли зміни й до Програми реалізації проєктів соціальної дії в рамках проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості» (SC3).
Окрім того, шляхом внутрішнього перерозподілу коштів, які будуть спрямовані на зубопротезування пільгових категорій, оплату теплопостачання та охоронної системи міської лікарні, виплату заробітної плати працівникам невідкладної  медичної допомоги, внесли зміни до бюджету на 2021 рік.
Прийняли і ряд земельних питань, у числі яких – укладення договору про організацію та проведення земельних торгів і затвердження переліку земельних ділянок, які виставляються для продажу та продажу права оренди на земельних торгах (електронних аукціонах) окремими лотами на території Березанської ТГ. Прийняття цього рішення зумовлене постановою КМУ від 22.10.2021 р., а також внесенням змін до Земельного кодексу України для використання відкритих економічних методів регулювання земельних відносин.
Підтримали й проєкт рішення щодо розроблення комплексного плану просторового розвитку території Березанської територіальної громади, що дозволить розпочати розробку містобудівної документації та в майбутньому забезпечить розвиток населених пунктів територіальної громади як єдиної системи розселення території за її межами.
Затвердили й питання, що стосуються передачі земельних ділянок у приватну власність, технічних документацій із землеустрою, врегулюванню земельних відносин тощо.

Окрім того, надали згоду на оптимізацію бібліотечної системи для ефективного й раціонального використання бюджетних коштів та бібліотечного майна, за умови збереження доступу населення до інформаційних ресурсів через діяльність біліотек.
Також у ході засідання міський голова зазначив, що минув рік, як відбулися місцеві вибори й було обрано нову раду, у складі якої залишилися досвідчені політики і з’явилися нові. Володимир Григорович подякував місцевим депутатам за рік активної роботи у новому складі на благо  розвитку Березанської громади.

<<< До списку усіх новин