Оновлюємо шкільне харчування

19.10.2021

Харчування дітей шкільного віку заслуговує на особливу увагу, оскільки саме воно є основою життєдіяльності учнів. Саме це розуміють працівники їдальні Березанської ЗОШ І-ІІІ ступенів №4.

З 1 січня в навчальних закладах відбудуться кардинальні зміни у системі шкільного харчування. Автор проекту «Нове шкільне харчування» - Євген Клопотенко. Ідея полягає в тому, щоб діти на перервах не бігали в кіоск за чіпсами і колою, а із задоволенням харчувались у шкільній їдальні. У новому збірнику рецептур враховані сучасні вимоги щодо здорового харчування, а саме: у стравах зменшена кількість солі, цукру, олії та не використовуються продукти, що містять трансжири, збільшена кількість овочів і фруктів. До списку інгредієнтів додано сезонні овочі, які раніше не використовувались (наприклад, гарбуз) та спеції із сушеної зелені та пряних трав, які не є алергенами. Поєднуються по-новому харчові продукти, навіть дещо незвично. Дуже важливо, щоб діти виросли із здоровими харчовими звичками, а вони формуються ще з дитинства і це є основою майбутнього здоров’я нації.

Поки триває перехідний період укладаються договори про закупівлю харчових продуктів, працівниками шкільної їдальні Березанської ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 вивчаються рецептури нових страв. Окремі страви із збірника вже пройшли випробування. Кухарі змінюють подачу страв, вивчають смаки дітей. А діти щось новеньке їдять із задоволенням.

Наш харчоблок укомплектований сучасним обладнанням. Працює персонал, який із задоволенням вивчає і впроваджує нові розробки страв. Ми сподіваємось, що старання робітників їдальні оцінять діти і всі страви будуть їм до смаку.

Наталія ШКУЛЕТА, сестра медична Березанської ЗОШ І-ІІІ ступенів №4

<<< До списку усіх новин