Оформлення трудових відносин – прямий обов’язок роботодавців

05.08.2021

03.08.2021 року заступник директора Березанської міської філії Київського обласного центру Лариса Прозорова у складі робочої групи з питань легалізації праці з метою здійснення превентивних заходів відвідала суб’єктів   господарювання Березанської ОТГ: підприємців Оксану Бережну, Павла Бережного, Любов Бережну, Ігоря Радіоненка, Віктора Костенко, Марію Вирву, Тетяну Федоріну, Юрія Федоріна, Юрія Галащука, Юлію Федоріну, Аллу Шевченко, Марію Гайдук, Михайла Гайдука, Яну Провальну, Яну Соловей, Ігоря Провального та керівника  ТОВ «Радуга» Ігоря Ганжу.

Учасники робочої групи нагадали працедавцям, що легальна зайнятість передбачає не тільки використання робочої сили на законних підставах, а й виплату найманим працівникам так званої «білої» заробітної плати. Також не слід завуальовувати факт працевлаштування укладенням цивільно-правових договорів та договорів на стажування. Слід пам’ятати, що такий вид трудової діяльності застосовується зазвичай для виконання певного обсягу робіт і після досягнення цієї мети, вважається виконаним і дія його припиняється.

Крім того, ризики «тіньової» заробітної плати несуть в собі негативні наслідки – у разі втрати роботи працівник не матиме змогу отримати допомогу по безробіттю, яка б відповідала реальному рівню його заробітної плати.

 

Заступник директора Березанської міської філії КОЦЗ,

Лариса ПРОЗОРОВА

 

 

<<< До списку усіх новин