Стартувала інспекційна кампанія “Виходь на світло!”

19.07.2021

Із 1 липня на всій території України стартувала інспекційна кампанія “Виходь на світло!” з питань виявлення неоформлених трудових відносин у суб»єктів господарювання усіх форм власності та видів господарської діяльності, які мають ризики використання незадекларованої праці та відсутня позитивна динаміка щодо оформлення трудових відносин з найманими працівниками після проведення інформаційних заходів.

Інформаційно-роз’яснювальну кампанію про переваги задекларованої праці та ризики незадекларованої праці для працівників і роботодавців Березанської територіальної громади проводять представники у складі головного спеціаліста – інспектора праці управління соціального захисту населення та праці виконавчого комітету Березанської міської ради Ірини Мартинець, головного спеціаліста відділу забезпечення наповнення бюджету №1 фінансово-економічного управління ГУ ПФУ у Київській області Ірини Касьяненко, поліцейських офіцерів Березанської територіальної громади, заступника директора Березанської філії Київського обласного центру зайнятості Ларисою Прозоровою, начальника відділу з питань економічного аналізу та розвитку управління економіки виконавчого комітету Березанської міської ради Наталії Іващенко, начальника Березанського відділу державної виконавчої служби у Броварському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції м.Київ Світлани Іораш.

Назва кампанії – “Виходь на світло!” напрямок якої спрямований на подолання проблем недоброчесних трудових відносин між працедавцями і працівниками.

Мета кампанії є підвищення рівня обізнаності громадян про незадекларовану працю, а також проінформувати працівників, работодавців і студентську молодь про переваги задекларованої праці та ризики незадекларованої праці.

Інспекційна кампанія з питань виявлення неоформлених працівників – це не разова акція. Скоріше це пілотний проект об’єднання зусиль всіх державних органів у боротьбі із незадекларованою працею. Відпрацьовані механізми взаємодії підвищать результативність моніторингу стану трудових відносин, розвинуть інституційну спроможність державних органів у запобіганні використання незадекларованої праці і дозволять точно реагувати на факти порушень законодавства.

Мета державного контролю за оформленням трудових відносин не штрафи, а забезпечення додержання вимог законодавства про працю. Але, ті роботодавці, які порушують законодавство, мають бути покарані.

<<< До списку усіх новин