Пам’яті Олега Братка: минає сьома річниця смерті Героя України

15.07.2021

15 липня – трагічна дата для усієї Березанської громади, адже саме цього дня 7 років тому, захищаючи рідну країну від російського агресора на Сході України, героїчно загинув наш земляк – Братко Олег Анатолійович.
За мирне небо над нашими головами мужній воїн і справжній герой віддав найцінніше, що є в людини – життя…
Пам'ять про хорошу людину та мужнього захисника завжди житиме у наших серцях.
Березанська громада пишається своїм героєм і глибоко співчуває родині.
ВІЧНА І СВІТЛА ПАМ’ЯТЬ ТОБІ, ОЛЕЖЕ!

Довідково:
Братко Олег Анатолійович – старшина Збройних сил України.
Народився 06.03.1980 року в с. Велика Стариця Бориспільського району Київської області, але згодом сім’я переїхала до Березані. У 1987 році пішов до першого класу Березанської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2. Після закінчення 8 класу у 1995 році вступив до Київського радіомеханічного технікуму.
У 1998-1999 році проходив службу в повітряно-десантних військах Збройних Сил України в м. Болграді. Служба була нелегкою, але Олег дуже пишався, що він десантник. За час служби в лавах Збройних Сил України зарекомендував себе з кращого боку. Хоробрий, мужній, справедливий прийшов Олег з армії у званні старшини.
Закінчивши службу, Олег навчається у школі міліції, яку закінчив на відмінно. Після закінчення школи міліції працював у Печерському районному відділенні внутрішніх справ.
20 березня 2014 року був призваний на службу в ряди Збройних Сил України. Проходив навчання у 72-ій окремій механізованій бригаді 3-ого батальйону тактичної групи Збройних Сил України в м. Біла Церква. Після проходження навчання на початку травня їх відправили на Схід у зону АТО. У ході проведення операції під м. Амвросіївка Донецької області у ніч з 14 на 15 липня 2014 року Олег загинув.
14 листопада 2014 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, відзначений — нагороджений орденом «За мужність III ступеня» (посмертно).

<<< До списку усіх новин