Обережно – амброзія

01.07.2021

Літо – це не лише жадана пора року для відпочинку, але й найнебезпечніший період для алергетиків. Саме в цей час починається сезон активного росту амброзії – одного з найнебезпечніших в Україні карантинних бур'янів. У червні інтенсивність росту надземної частини різко збільшується, а у липні починається цвітіння, під час якого в повітря викидається пилок, що містить амброзієву кислоту та стає причиною алергенної реакції. Найпоширеніші симптоми реакції на амброзію: нежить; свербіж та почервоніння очей, шкіри; сльозоточивість; кашель або хрипи; біль або першіння в горлі.

Серед розповсюджених методів боротьби з рослиною – скошування. Більш дієвий засіб – виривання рослини з коренем. Однак варто пам’ятати, що зазначені заходи будуть ефективні лише у разі їхнього систематичного виконання протягом тривалого часу.

Для збереження краси та безпечності довкілля закликаємо у боротьбі з цією злісною карантинною рослиною докласти загальних зусиль і жителів громади, й організацій всіх форм власності та закріплених за ними територій.

Бережіть себе та своє здоров’я! Остерігайтесь контакту з пилком амброзії!

<<< До списку усіх новин