Літо, літечко прийшло, дітям радість принесло!

15.06.2021

Питання функціонування закладів дошкільної освіти актуальніше стає в літній період. Саме влітку виконуються ремонтні роботи в освітніх закладах, період відпустки працівників освіти, а в карантинний період організація літнього відпочинку покладається на батьків.

Згідно з рішенням Березанської міської ради робота ЗДО влітку призупиняється почергово, за графіком .Дошкільнят, у яких садки призупинили функціонування, радо приймають у закладах, які функціонують.

З 14 червня функціонують я/с «Ластівка» та «Сонечко».

У яслах – садку «Ластівка» насамперед дбають про те, щоб діти росли здоровими, веселими та бадьорими. Цього літа дошкільний заклад прийняв на період тимчасово призупинення функціонування ЗДО дітей з інших закладів: я/с «Ромашка» 6 вихованців , я/с «Лелеченька» - 11, я/с «Світанок» - 3. Приємно, що дітки, які прийшли з інших садочків щиро і радо влилися в колектив і почувають себе комфортно.

Щоденно під час організації роботи працівники закладів в повному обсязі дотримуються рекомендацій протиепідемічних заходів на період адаптивного карантину: збільшено час перебування дітей на свіжому повітрі; передбачена достатня рухова активність вихованців протягом дня. По можливості діти приймають повітряні та сонячні ванни, загартовуються, полюбляють поливають квіти та малювати водичкою на асфальті. Вихователі прагнуть зробити цей час для них пізнавальним, веселим, насиченим новими враженнями. Плануючи дозвілля для дітей на літо, важливо не забувати про головне — проявляти якомога більше любові до дитини, більше розумної турботи .

Однією з умов збереження та зміцнення здоров’я дитини є організація правильного харчування дітей, забезпечення асортименту сезонних продуктів відповідно до перспективного меню. На час літнього оздоровлення в закладі введено 4-х разове харчування з додатковим другим сніданком у вигляді соку, фруктів, ягід, що дозволяє забезпечити збалансоване харчування дітей.

Літо – найкраща пора !

Майя ДЕМЕНСЬКА,

головний спеціаліст відділу освіти

<<< До списку усіх новин