Мамографія: рання діагностика та профілактика захворювань молочної залози

26.05.2021

Мамографія – це поширений, точний і найбільш ефективний спосіб обстеження здоров’я грудей на сьогоднішній день. Достовірність результатів обстеження молочних залоз залежить і від якісного та сертифікованого обладнання, і від кваліфікації лікаря, що робить оцінку результатів.

Скринінгову мамограму, за наявності показань, важливо робити щорічно, вона дозволяє виявити ракові захворювання на найбільш ранніх та виліковних стадіях захворювання. До прикладу, саме мамографія дозволяє побачити аномальний розвиток тканини за два роки до того, як лікар або ви, зможете виявити такі зміни пальпацією (руками). Саме рентгенівський скринінг показаний для пацієнток з так званої групи ризику:

жінки після 45 років;

жінки будь-якого віку, у яких є підозра на пухлинні новоутворення, виявлені під час мануального огляду чи УЗД дослідженні;

жінки будь-якого віку, у яких найближчі прямі родички мали/мають рак молочної залози.

Обстеження полягає у рентгенівських знімках (окремо відрізняють 3D-цифрову мамографію та УЗД молочних залоз), які фіксують зображення тканини молочних залоз в різних проекціях. Лікар рентгенолог тлумачить зображення і повідомляє результати пацієнту. Проводячи щорічне планове обстеження та користуючись тим самим мамографом, рентгенолог має додаткову перевагу у порівнянні поточного результату обстеження з попереднім, що допомагає і полегшує виявлення крихітних відхилень, які можуть з’явитися з року в рік.

В КНП "Березанська міська лікарня Березанської міської ради" пацієнтки мають можливість провести мамографічне дослідження на новому, сучасному обладнанні.

ВАРТІСТЬ ОБСТЕЖЕННЯ МОЛОЧНИХ ЗАЛОЗ - 357 ГРН.

За наявності електронного направлення послуга надається БЕЗКОШТОВНО.

Довідки за телефоном реєстратури: 045-766-33-95.

За інформацією КНП "Березанська міська лікарня Березанської міської ради"

<<< До списку усіх новин