Реалізація заходів системи відеоспостереження – запорука безпечної громади

22.03.2021

22 березня відбулася щотижнева апаратна нарада міського голови Володимира Тимченка з підведення підсумків роботи муніципалітету за минулий тиждень.

Найважливіше питання порядку денного – запровадження додаткових обмежувальних заходів на території Березанської громади до 09 квітня, про що присутнім доповів завідувач сектору з питань НС та ЦЗН виконкому міської ради Сергій Харченко. Зокрема, Сергій Григорович акцентував увагу на таких заборонах: приймання відвідувачів барами, ресторанами, кафе тощо, крім адресної доставки та замовлень на винос; перевезення пасажирів на автобусних маршрутах в кількості понад 50 відсотків місць для сидіння; роботі закладів культури і проведення культурних масових заходів, басейнів, спортивних заходів; діяльності непродовольчих ринків/ павільйонів та ярмарків; відвідування закладів освіти незалежно від форми власності її здобувачами, крім здобувачів закладів дошкільної освіти. Проведення релігійних богослужінь дозволено за умови забезпечення площі приміщення не менше 10 квадратних метрів на одну особу. На завершення доповідач зауважив, що від суворого дотримання додаткових обмежувальних заходів залежить здоров’я і життя кожного.

Тему з питань охорони здоров’я продовжили медики. На жаль, за словами Алли Куяви, за минулий тиждень маємо антирекорд з лабораторно підтверджених випадків коронавірусної інфекції СOVID-19. Їх кількість становить – 118 (68 – м. Березань; 50 – с. Садове та с. Недра). Лікар закликала суворо дотримуватись правил безпеки та у жодному разі не ставитися до хвороби легковажно. Окрім того, Алла Іванівна повідомила, що на минулому тижні проходив другий етап вакцинації. Щеплення здійснено медичним й освітнім працівникам. Надалі охочі можуть потрапити до списку очікування на вакцинацію, звернувшись до свого сімейного лікаря, або за допомогою порталу „Дія“ чи національного контакт-центру МОЗ (0 800 60 20 19).

Інформуючи про роботу вторинної медичної ланки Володимир Луценко зазначив, що наразі з Національною службою здоров’я України укладено договір на 5 медичних послуг, серед яких: мамографія; колоноскопія; надання медичної допомоги без хірургічного втручання; гемодіаліз та мозковий інсульт. Найближчим часом очікується підписання ще 3-х медичних послуг.

На завершення секретар ради Олег Сивак повідомив, що з метою поширення рівня безпеки на території Березанської громади впродовж останніх років міською владою реалізовано ряд важливих заходів із розширення системи відеоспостереження. У Броварському районі за кількістю встановлених відеокамер наше місто посідає 2-ге місце, поступившись лише Броварам. Загалом нині у Березані встановлено 108 камер відеоспостереження, що допоможе не лише запобігти злочинності, а й притягти зловмисників до відповідальності за допомогою задокументованої відеореєстратором інформації.

 

<<< До списку усіх новин