ЩОТИЖНЕВА АПАРАТНА НАРАДА

07.09.2020

Щотижнева апаратна нарада відбулася сьогодні, 7 вересня, яку міський голова Володимир Тимченко розпочав з приємної миті – привітань з нагоди Дня підприємця та Дня працівника ЦНАП, що відзначали напередодні на теренах нашої країни, а також зі слів вітань іменинникам тижня. Зокрема, Володимир Григорович зазначив, що значний внесок у розвиток Березанської громади, поповнення бюджету, забезпечення жителів необхідними товарами і послугами, створення нових робочих місць належить підприємцям, а привітність, професійність і досвід працівниць колективу місцевого ЦНАПу завжди сприяють у вирішенні різноманітних питань жителів громади.

Перейшовши до розгляду питань порядку денного, особливу увагу приділили галузі медицини та поширенню коронавірусної інфекції на території Березанської ОТГ. За словами Зої Козинець – в. о. головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги, за останній місяць зафіксовано 63 випадки захворювання на COVID-19, з них: 42 особи – жителі м. Березань, 21 особа – сільські жителі. Загалом станом на сьогодні з початку пандемії на території Березанської ОТГ зафіксовано 124 випадки захворювання. 61 особа – одужала. Четверо осіб перебувають на лікуванні у медичному закладі м. Переяслав-Хмельницький, та, за словами лікаря, їх стан медичні працівники оцінюють як задовільний.

Про вторинну ланку медичної галузі присутнім доповіла в. о. директора Жанна Троян, зазначивши, що завдяки сучасному медичному обладнанню у неврологічному відділенні хворих на інсульт лікують зі всього Лівобережжя. На разі, у відділенні перебуває 16 хворих. У зв’язку з переповненням відділення найближчими днями заплановано встановити ще 4 койко-місця. Загалом за останній місяць у неврологічному відділенні зафіксовано 48 хворих на інсульт.

Про освітню галузь під час наради доповідала начальник відділу освіти Оксана Загорулько. Як відомо, навчальний рік учні громади розпочали за шкільними партами з дотриманням усіх протиепідеміологічних норм. Нині сподіваємося, що ситуація з розповсюдженням коронавірусної інфекції не поширюватиметься у загальноосвітніх закладах, а у разі їх виявлення, учні будуть змушені повернутися до дистанційного навчання.

Однак, як зазначила Оксана Володимирівна, у яслах-садку «Ластівка» лабораторно підтверджено випадок захворювання на СОVID-19 у технічного працівника. Зважаючи на цю обставину, подальшу роботу закладу обговорять на засіданні комісії ТЕБ та НС, за результатами якої приймуть відповідне рішення.

Обговорили і питання криміногенної безпеки. Віталій Бондаренко – заступник начальника Переяслав-Хмельницького відділу ГУ НП в Київській області, повідомив, що за останній тиждень до відділку надійшло близько 50 повідомлень, серед яких значна кількість – водіння у нетверезому стані.

Також під час наради про роботу «Інклюзивно-ресурсного центру» розповіла директор Ольга Любицька, зазначивши, що за 2 роки роботи установи кількість діток, які відвідують заклад, становить близько 60 осіб. Як стверджує керівник, бажаючих привести дітей до Центру, з метою надання комплексної психолого-педагогічної допомоги для розвитку дитини, щодня лише збільшується.

 

Павленко Я.В.,

головний спеціаліст сектору взаємодії з громадськістю

<<< До списку усіх новин