У БЕРЕЗАНІ ВІДБУДУТЬСЯ ЗЙОМКИ ЕПІЗОДІВ ХУДОЖНЬОГО КІНОФІЛЬМУ "КОРДОН"

04.09.2020

Про це сьогодні, 4 вересня, йшлося на позачерговому засіданні виконавчого комітету Березанської міської ради, яке провів міський голова Володимир Тимченко. Проведення зйомок на території Березанської ОТГ відбуватимуться протягом 3-х знімальних днів. Приємно, що серед числа інших міст, творчою групою для зйомок епізодів було відібрано саме наше славне м. Березань. Головним завданням у створенні українського національного фільму «Кордон» у постановці режисера Андрія Кавуна, є відтворення подій 2014 року, заснованих на оповідях учасників бойових дій, що відбувалися під час Іловайської трагедії. Визначення основоположної і вирішальної ролі у цій війні Збройних сил України та військово-патріотичне виховання військовослужбовців і молоді у стрічці відіграють визначну роль і є головною темою кінофільму. Популяризуючи рідний край та національно-патріотичний дух держави, присутні залюбки підтримали рішення з надання дозволу кінокомпанії ТОВ «НЕБОКРАЙ ФІЛМЗ» на проведення зйомок картини.

Обговорили у ході засідання і важливе для усіх жителів громади питання навчання, що розпочалося в закладах освіти та закладах дошкільної освіти в умовах карантину, про що доповіла начальник відділу освіти Оксана Загорулько. Зокрема, Оксана Володимирівна зазначила, що в освітніх закладах вжиті усі необхідні заходи для недопущення поширення гострої респіраторної вірусної інфекції COVID-19. Придбано дезінфікуючі та миючі засоби, безконтактні тонометри, а для зручної та безпечної роботи педагогічного колективу – захисні щитки. Також начальник освіти зазначила, що узгоджено питання підвезення учнів із села Пилипче до села Ярешки, та із села Лехнівки до опорного загальноосвітнього навчального закладу, а згідно з рішенням виконавчого комітету Березанської міської ради, перевезення дітей шкільного віку по місту Березань на період навчання – безкоштовне. Так, Анатолій Мірошніченко – староста Пилипчанського старостинського округу, зауважив, що перевезення організовано гарно і діток довозять вчасно. Однак, за словами старости, 1 вересня невідомими особами і перевізником було подано автобус для доставки дітей у школу, швидше за все, з метою провокації.

Також під час засідання очільник громади додав, що ремонт харчоблоку Березанського НВК, сучасний спортивний майданчик WORKOUT зі штучним покриттям та шкільний автобус для підвезення дітей стали можливими завдяки створенню опорного загальноосвітнього навчального закладу для учнів сіл громади.

Підтримали члени виконавчого комітету з 1 вересня 2020 року організувати безоплатне харчування для дітей з числа внутрішньо переміщених осіб, які виховуються в закладах дошкільної освіти та закладах загальної середньої освіти за рахунок коштів місцевого бюджету.

Затвердили і мережу закладів та установ освіти  Березанської міської ради на 2020-2021 навчальний рік, а також навчальне тижневе навантаження учнів, які згідно висновків ЛКК та висновків про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини, потребують індивідуального навчання та навчальне тижневе навантаження учнів (вихованців), які згідно висновків ЛКК та висновків про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини, потребують інклюзивного навчання (виховання).

Загалом члени виконавчого комітету розглянули 9 питань порядку денного, у числі інших: надання статусу «дитина, позбавлена батьківського піклування», надання дозволу на укладання договорів дарування, надання дозволу на спилювання дерев упорядкування адресного господарства.

 

Павленко Я.В.,

головний спеціаліст сектору взаємодії з громадськістю

<<< До списку усіх новин