Проведення профілактично-попереджувальної роботи з питань захисту учнів від негативних інформаційних впливів

25.02.2021

Останні роки звичні нам речі, зокрема зустрічі, спілкування, переходять в онлайн. Пов’язані з пандемією обмеження зробили ще більш затребуваним Інтернет та інші можливості цифрового простору. Це змушує прискорити вироблення рішень із забезпечення прав людини, в тому числі прав дитини в цифровому середовищі.

З метою активізації профілактично-попереджувальної діяльності з питань захисту учнів від негативних інформаційних впливів та недопущення фізичного і психічного насильства над ними , попередження та запобігання отруєнь медичними препаратами серед неповнолітніх в Лехнівській філії проведено ряд заходів. 

Протягом тижня класними керівниками та класоводами були проведені виховні години, години спілкування , квести на тему «Безпека в Інтернеті!» з метою формування в дітей навичок безпечної поведінки в Інтернеті. Також педагогами проводилася інформаційно-роз’яснювальна робота з учнями та батьківською громадськістю, спрямовану на убезпечення учнів від потенційних і реальних загроз соціальних мереж.

Педагогом-організатором проведено тренінг для учнів 6 класу «Безпечний Інтернет». Протягом тренінгу учні дослідили позитивні і негативні наслідки Інтернету, визначили небезпеки, які існують в Інтернеті та шляхи їх подолання.

А соціальним педагогом школи було залучено дітей до інформаційних хвилин, годин спілкування на яких учні ознайомлювалися з небезпекою в інформаційному середовищі та шукали її шляхи подолання, виховуючи в дітей етичне спілкування між товаришами, дорослими та молодшими друзями.

 

Ольга ПЕТРЕНКО,  

завідувач Лехнівської філії Березанського НВК                                                            

<<< До списку усіх новин