МАМОГРАФІЯ – одна із медичних послуг Березанської міської лікарні

20.01.2021

У числі успішно впроваджених медичних послуг у Березанській міській лікарні впродовж останніх років – мамографія. В КНП «Березанська міська лікарня Березанської міської ради» пацієнтки мають можливість провести мамографічне дослідження на сучасному обладнанні в діагностичному відділенні поліклініки.

ЩО Ж ЯВЛЯЄ СОБОЮ ЦЕЙ МЕТОД?

Мамографія – це рентгенівське обстеження молочних залоз. За допомогою цього методу можна виявити рак грудей на ранній стадії, навіть ті пухлини, які не вдається виявити лікаря пальпацією (пальцеве дослідження).

ХТО МАЄ ПРОХОДИТИ МАМОГРАФІЮ?

Жінкам рекомендується перший раз пройти це обстеження у віці від 35 до 39 років. Починаючи з 40 років мамографія проводиться 1 раз на 2 роки, щорічно – з 50 років. Варто зробити примітка: для жінок, що мають у сімейної медичної історії фактори ризику (рак грудей у матері, тітки, сестри та ін.) Або у випадку доброякісних змін у молочних залозах мамографія може знадобитися і раніше. У цьому випадку її призначить лікар при плановому медичному огляді.

Вартість такого обстеження - 357 ГРН.

За наявності електронного направлення послуга надається безкоштовно.

Довідки за телефоном реєстратури: 045-766-33-95.

Хвороби будуть супроводжувати людство завжди. Але це не означає, що потрібно піддаватися їх тиску, адже прикладів вдалого лікування - безліч!

 

За інформацією КНП "Березанської міської лікарні Березанської міської ради" 

<<< До списку усіх новин