ПАМ’ЯТАЄМО! ВІЧНА СЛАВА ВІДВАЖНОМУ ВОЇНОВІ!

20.01.2021

20 січня 2021 року минає чотири роки з моменту загибелі нашого земляка, воїна-патріота Сергія Захаревича, який відважно захищав рідну країну від російського агресора на сході України.  

У річницю загибелі перший заступник міського голови Руслан Хруль, староста с. Недра Михайло Деркач та Тамара Карпавні – мама Сергія, хвилиною мовчання та покладанням квітів вшанували пам'ять молодого воїна, який назавжди залишився у серці кожного прикладом патріотизму та безмежної любові до України.

Березанська громада пишається своїм героєм і глибоко співчуває родині.

 

Коротка історична довідка

Захаревич Сергій Юрійович – український військовослужбовець, старший солдат Збройних сил України, учасник російсько-української війни, кулеметник механізованого взводу 3-ї механізованої роти 1-го механізованого батальйону 72-ї окремої механізованої бригади.

Народився 30 серпня  1996 року в с.Недра  Баришівського району Київської області.

До дев’ятого класу навчався у Недрянському НВК, продовжив навчання і здобув середню освіту у ЗОШ с.Садове.

У 2014 вступив до Переяслав-Хмельницького педагогічного університету на факультет фізичного виховання.

Закінчивши перший курс, восени 2015 року підписав контракт на службу в армії. Був у складі 72-ї бригади, проходив навчання на Яворівському полігоні. З липня 2016 року Сергій Захаревич служив у зоні АТО. Щоб ніхто з рідних не турбувався – Сергій тримав це в таємниці.

20 січня 2017 року у донецькому напрямку російсько-окупаційні війська з гранатометів і стрілецької  зброї обстрілювали Авдіївку – один військовослужбовець загинув. Це був кулеметник 7-ї окремої механізованої бригади – Захаревич Сергій Юрійович.

Указом Президента України № 48/2017 від 27 лютого 2017 року «за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов'язку» нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

 

Павленко Я.В.,

головний спеціаліст сектору взаємодії з громадськістю

<<< До списку усіх новин