ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ

18.12.2020

Під головуванням першого заступника міського голови Руслана Хруля 17 грудня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Березанської міської ради, під час якого присутні заслухали 31 питання порядку денного. 

Зокрема, у ході зібрання схвалили ряд цільових програм на 2021 та наступні роки, спрямовані на розвиток громади, ефективність і надійність функціонування систем життєзабезпечення населення.

Ознайомили присутніх і з бюджетом Березанської міської територіальної громади на 2021 рік, у результаті чого проект рішення було схвалено та рекомендовано винести на розгляд чергової сесії.

Схвалили члени виконавчого комітету й програму розвитку системи освіти Березанської міської ради на 2021–2023 роки, актуальним напрямком якої є забезпечення особистісного розвитку освітнього процесу, модернізація змісту, методів, форм навчання і виховання з урахуванням потреб освітніх закладів і сільської місцевості громади. Також затвердили вартість харчування дітей у закладах дошкільної освіти та загальної середньої освіти Березанської міської ради у 2021 році. Зауважимо, що за останні три роки сума харчування не збільшилася, а діти пільгових категорій, як і раніше, харчуватимуться на безоплатній основі – за рахунок коштів місцевого бюджету.

Традиційно питання порядку денного стосувалися й соціальної політики та галузі медицини. Так, з метою зміцнення охорони здоров'я населення, зменшення захворювань і зниження показників смертності й інвалідності, присутні схвалили цільову програму «Здоров’я» на 2021-2023 роки. Підтримали й програму „Централізовані заходи з лікування хворих на цукровий діабет” на 2021 рік, що сприятиме своєчасному виявленню й обстеженню хворих на цукровий діабет, зниження рівня інвалідності та смертності від цукрового діабету.

 

Павленко Я.В.,

головний спеціаліст сектору взаємодії з громадськістю

<<< До списку усіх новин