МАМОГРАФІЯ: ЩО ВАЖЛИВО ЗНАТИ?

02.12.2020

Лікар призначив вам мамографію? Нехай ця процедура не лякає вас – це найкращий метод обстеження молочних залоз і виявлення патології на ранній стадіїї. Серед усіх «жіночих» медичних обстежень мамографія – найбільш безневинна процедура.

ЩО Ж ЯВЛЯЄ СОБОЮ ЦЕЙ МЕТОД?

Мамографія – це рентгенівське обстеження молочних залоз. За допомогою цього методу можна виявити рак грудей на ранній стадії, навіть ті пухлини, які не вдається виявити лікаря пальпацією (пальцеве дослідження).

ХТО МАЄ ПРОХОДИТИ МАМОГРАФІЮ?

Жінкам рекомендується перший раз пройти це обстеження у віці від 35 до 39 років. Починаючи з 40 років мамографія проводиться 1 раз на 2 роки, щорічно – з 50 років. Варто зробити примітка: для жінок, що мають у сімейної медичної історії фактори ризику (рак грудей у матері, тітки, сестри та ін.) Або у випадку доброякісних змін у молочних залозах мамографія може знадобитися і раніше. У цьому випадку її призначить лікар при плановому медичному огляді.

Для жінок молодше 30 років рентгенівська мамографія не є достатньо ефективним методом дослідження, оскільки в цьому віці ще велика щільність молочної залози, що ускладнює дослідження.

Винятком є молоді жінки з імплантати молочних залоз.

В КНП "Березанська міська лікарня Березанської міської ради" пацієнтки мають можливість провести мамографічне дослідження на сучасному обладнанні.

ВАРТІСТЬ ОБСТЕЖЕННЯ МОЛОЧНИХ ЗАЛОЗ - 330 ГРН.

ЗА НАЯВНОСТІ НАПРАВЛЕННЯ СІМЕЙНОГО ЛІКАРЯ ПОСЛУГА НАДАЄТЬСЯ БЕЗКОШТОВНО.

Довідки за телефоном реєстратури: 045-766-33-95.

 

Луценко В.В.,

директор КНП «Березанська міська лікарня Березанської міської ради»

<<< До списку усіх новин