ВИХОВАННЯ ЕКОЛОГІЧНОЇ ГРАМОТНОСТІ

02.12.2020

Виховання екологічної грамотності підростаючого покоління є одним із завдань сучасної школи . Щороку учні нашого закладу приймають участь в екоакціях і екологічних проектах .

Цьогоріч вихованці Березанського НВК долучились до участі в конкурсі «Люби і знай свій рідний край», організатором якого виступив департамент екології та природних ресурсів КОДА.

Конкурс передбачає обов’язкову участь в семи номінаціях. Активними учасниками конкурсу на кращий малюнок «Мої дії на захист довкілля» стали учні-початківці. За сприянням і організацією класоводів, учнями було виконано велика кількість малюнків .

Найкращими були визнані роботи таких учнів : Поповського Дениса(2-А, класовод Павленко К.П.), Фесенко Андрій (2-А, класовод, Павленко К.П.) Скрипник Кирило (2-Б, класовод Власюк Н.М.), Перескокова Владислава (1-Б, класовод Багінська М.С.), Клімчук Денис (4-А, класовод Мишура С.Б.)

До участі в номінації екологічна казка,долучились учні 2-Б,3-А,3-Б та 4-А класів. Для представлення на конкурс були відправлені роботи Кащеєвої Софії (2-Б,класовод Власюк Н.М.), Яковця Івана (2-Б, класовод Власюк Н.М.), Шостака Андрія (4-А, класовод Мишура С.Б.), Саміляка Артема (4-А, класовод Мишура С.Б.)

Учениця 6-Б класу Азарова Марія, відправила на конкурс плакат, який закликає перетворити рідне містечко Березань на куточок екологічної безпеки (керівник гуртка Азарова М.В.)

Учні 8-Б класу долучились до номінації «Екологічна стежка». В цікавій формі з використанням елементів візуалізації комп’ютерних технологій,під керівництвом вчителя історії Максюти Л.А., описали один із найцікавіших маршрутів нашого міста, який містить історичні та культурні пам’ятки Березанського краю.

Не залишились осторонь і старшокласники : учениця 10-А класу Опіопченко Ольга, проявила себе в номінації написання ессе «Осінь в рідному місті» (керівник Мудрак Г.В.)

А випускники 11-Б класу, під керівництвом педагога-організатора Протасової О.В., створили прекрасний відеоролик, який демонструє конкретні приклади практичних дій з метою збереження цінних природних об’єктів.

Результати конкурсу будуть оголошені до 15 грудня. Незважаючи на велику конкуренцію ( в конкурсі прийняло участь 700 шкіл Київщини), сподіваємось на позитивний результат. Всім учням,класним керівникам,класоводам, хто долучився до цієї цікавої і корисної справи, велика подяка, побажання здоров’я і творчих злетів!

 

Мартенко О.А.,

вчитель біології Березанського НВК

<<< До списку усіх новин