Із сесійної зали – про головне

23.04.2024

Секретар міської ради Олег Сивак провів чергове засідання сесії, на початку якого оголосив подяку Олегу Дричаку, керівнику Благодійної організації „РФ „Родос“, за надання медичних послуг з реабілітації та відновлення захисників України, постачання лікарських засобів для медичних установ та активну громадську позицію.

Далі, вшанувавши хвилиною мовчання загиблих внаслідок збройної агресії росії проти України, перейшли до розгляду питань порядку денного, які ретельно були вивчені депутатами під час депутатських комісій.

Серед головного – виконання бюджету за 1 квартал 2024 бюджетного року. Доповідала з цього питання начальник фінансового управління Валентина Матвієнко.

За її інформацією, виконання дохідної частини бюджету за зазначений період становить 119, 6 %, а понад план склав 7 млн 467 тис. грн.

Продовжуючи тему фінансів, внесли зміни до бюджету громади. На встановлення кондиціонерів у міській лікарня, згідно з вимогою НСЗУ, виділили 182 тис. грн; 153 тис. 408 грн – виплата одноразової матеріальної допомоги дітям-сиротам; 1 млн 500 тис. грн – за сплату вуличного освітлення; 1 млн грн – придбання бітумної емульсії для ямкового ремонту доріг; 686 тис. грн – ремонт укриттів. Також виділили кошти на закриття опалювального сезону.

Підтримали депутати й комунальні питання. У рамках реалізації проекту міжнародної технічної допомоги „Проект енергетичної безпеки“ (ESP), прийняли безоплатно у комунальну власність 2 генератори.

Також, з метою забезпечення перспективного розвитку старшої профільної школи, затвердили План формування мережі закладів освіти Березанської міської ради на 2024 - 2027 роки, про що інформувала Оксана Загорульоко, начальник управління освіти, молоді та спорту.

Підтримали і внесення змін змін до ряду діючих програм, а саме: Програми підтримки сім’ї та забезпечення прав дітей „Щаслива родина – успішна країна“ до 2025 року“; Програми підвищення енергоефективності та енергозбереження Березанської міської ради на 2024 рік; Програми фінансової підтримки комунальних підприємств Березанської міської ради на 2024-2026 роки.

Ряд питань порядку денного стосувалися сфери землекористування, про що доповідав Євген Івченко, заступник міського голови.

Детальніше з прийнятими рішеннями можна ознайомитися на офіційному сайті Березанської міської ради у розділі „Рішення міської ради“.

<<< До списку усіх новин