Проведено засідання виконавчого комітету Березанської міської ради

20.12.2023

Сьогодні проведено засідання виконавчого комітету Березанської міської ради, яке розпочалося хвилиною мовчання та вшануванням пам’яті усіх загиблих на війні.

Одним із основних питань порядку денного – схвалення проекту бюджет Березанської міської територіальної громади на 2024 рік. Члени виконкому заслухали начальника фінансового управління Валентину Матвієнко, яка презентувала присутнім бюджетні призначення та основні показники на наступний рік з урахуванням вилучення до державного бюджету військового ПДФО. У результаті роботи засідання, члени виконкому схвалили проект бюджету та доручили фінансовому управлінню подати його на затвердження сесії міської ради, яка відбудеться завтра, 21 грудня 2023 року.

Окрім бюджету, прийнято ще ряд інших важливих рішень для забезпечення життєдіяльності громади. Заслухавши начальника КП „Міськводоканал виконавчого комітету Березанської міської ради“ Юрія Іванчука, члени виконкому підтримали встановлення нових тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення в розмірі:

з централізованого водопостачання – 31,80 грн/м3 з ПДВ;

з централізованого водовідведення – 47,58 грн/м3 з ПДВ.

Начальник управління соціального захисту населення та праці Сергій Гура представив блок питань, які стосуються соціального захисту. Члени виконкому розглянули питання щодо надання одноразової матеріальної допомоги особам, які захищали та захищають незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України та членів їх сімей, сімей загиблих Захисників та Захисниць України. З усіх цих питань прийнято схвальні рішення.

Далі, у зв’язку з кадровими змінами, внесли зміни до складу Координаційної ради з питань охорони дитинства та підтримки сім’ї. Також підтримали надання висновку про доцільність позбавлення батьківських прав.

З метою сприяння розвитку та підтримки малого та середнього бізнесу прийнято рішення щодо надання згоди фізичним особам-підприємцям на розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності.

Загалом засідання пройшло оперативно та злагоджено. Члени виконкому, обмінялися думками, озвучили питання, які їх турбували, та отримали на них відповіді від секретаря міської ради Олега Сивака та профільних фахівців ради. Крім того, Олег Володимирович дав відповідні доручення, які стосувалися розміщення зовнішньої реклами та обстеження сім’ї, що потребує соціального супроводу.

<<< До списку усіх новин