Про важливі рішення із засідання виконавчого комітету

24.11.2023

Засідання розпочалося із хвилини мовчання за загиблими від рук російських окупантів. Також хвилиною мовчання члени виконавчого комітету вшанували День пам’яті жертв Голодоморів, який цьогоріч припадає на 25 листопада.

На засіданні розглянуті та прийняті рішення щодо правового захисту неповнолітніх – надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, про що інформувала начальник служби у справах дітей Світлана Рощина.

В рамках підтримки та сприяння розвитку малого та середнього бізнесу прийнято ряд рішень щодо надання згоди на розміщення тимчасових споруд по вул. Переяславський шлях в м. Березань, які презентувала головний архітектор Наталія Хмарська.

Заслухавши інформацію начальника управління соціального захисту населення та праці Сергія Гури, члени виконкому підтримали рішення щодо утворення Комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. Метою створення Комітету доступності є реалізація державної політики зі створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Відповідним рішенням створено комісію щодо розгляду заяв внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, для призначення грошової компенсації та затверджено положення про комісію. У зв’язку з кадровими змінами, внесено зміни до складу комісій, які стосуються питань соціального захисту: присвоєння почесного звання України ,,Мати-героїня“, опікунської ради та забезпечення своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Враховуючи рекомендації органу опіки і піклування, члени виконкому прийняли два рішення щодо призначення помічників дієздатним фізичним особам.

На завершення засідання секретар міської ради Олег Сивак коротко проінформував членів виконавчого комітету про важливі питання, які стосуються функціонування Березанської громади та вирішення проблемних питань, ознайомив із запланованими заходами на найближчий період.

<<< До списку усіх новин