МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ВІДМОВИ ВІД ПАЛІННЯ (No Smoking Day) 

20.11.2020

   Відзначають щорічно у третій четвер листопада в більшості країн світу. Він встановлений Американським онкологічним товариством в 1977 році після того, як було визнано згубний вплив куріння на організм людини та здатність регулярного куріння провокувати розвиток раку.

В Україні курять 31% громадян, з яких – 45% чоловіків і 9% жінок; серед молоді – 45% юнаків і 35% дівчат. Кожен четвертий підліток викурює свою першу цигарку у віці 10 років. За офіційною статистикою, щороку від хвороб, пов’язаних з курінням, помирає до 120 тис. осіб. Наша країна посідає 17 місце в списку країн – лідерів за кількістю курців. Щорічно число українців, які палять зростає на 100000.

Економічні збитки України від тютюну складають близько 2 млрд. доларів щорічно.

  Метою відзначення Міжнародного дня відмови від паління в Березанському НВК є сприяння зниження поширеності тютюнової залежності, залучення учнівської молоді до боротьби проти куріння, профілактиці тютюнопаління та інформування  про згубний вплив тютюну на здоров’я. Згідно поставленої мети психологом Калюжною Н. Н. проведено анонімне анкетування учнів 5-11 класів. Активістами Міністерства внутрішніх справ учнівського самоврядування "ЕРА" ініційовано та проведено рейд "Територія НВК вільна від куріння". 

Представники Міністерства охорони здоров'я шкільного самоврядування "Ера", учениці 8-Б класу, створили виставку проектів з пропаганди протидії курінню. Ідею вдалося реалізувати завдяки креативній ініціативі вчителя біології Ломаки О.В. Учні дослідили дану проблему та створили власні проекти. 

Впевнені, що  спільно проведенні з учнівською молоддю заходи нададуть розголосу проблемі та допоможуть її викорінити.

 

Ковальчук Т. Д.,

заступник директора  з виховної роботи Березанського НВК

<<< До списку усіх новин