«Кількість платників податків на Київщині зросла на 6768 осіб у порівнянні з минулорічним показником», - Олександр Загорський

20.11.2020

Наразі в територіальних органах ГУ ДПС у Київській області обліковується 179,9 тисяч платників. Про це повідомив в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Олександр Загорський. За наданою інформацією, приріст до показника відповідного періоду 2019 року становить 4% або 6,7 тисяч платників. Загалом на Київщині зареєстровано 77,4 тисяч юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців - 102,5 тисяч.

Очільник податкової служби області також підкреслив, що стабільна динаміка приросту відстежується у кількості платників єдиного внеску. Так, станом на 1 листопада 2020 року у пристоличному регіоні знаходяться на обліку понад 253 тисячі платників єдиного внеску, що перевищило минулорічний показник на 7% або 16,5 тисяч. У розрізі суб’єктів: 76,2 тисяч юридичних осіб (+3,6 тисяч або 5%) та 177 тисяч фізичних осіб-підприємців (+12,9 тисяч або 7,9%).

«Попри доволі непросту ситуацію з карантинними обмеженням, малий та середній бізнес не збавляє темпи та розширює коло підприємців, а це нові робочі місця, підвищення рівня сплати податків до бюджету, збільшення обсягів реалізації, тощо», - підкреслив Загорський.

Взяття на облік у податковій службі суб’єктів господарювання відбувається незалежно від наявності обов'язку щодо сплати того чи іншого податку та збору. Підприємці підлягають реєстрації або взяттю на облік у контролюючих органах за місцезнаходженням юридичних осіб, відокремлених підрозділів юридичних осіб, місцем проживання осіб, а також за місцем розташування їх підрозділів, рухомого та нерухомого майна, об'єктів оподаткування або об'єктів, які пов'язані з оподаткуванням або через які ведеться діяльність.

ГУ ДПС у Київській області

<<< До списку усіх новин