„Відновимо людину – людина відновить все“

17.08.2023

Саме цими словами у Київській ОДА розпочалася  робоча зустріч координаційної ради проєкту „Ментальне здоров’я – нейромережа Київщини“, який є невід’ємною частиною Всеукраїнської програми ментального здоров’я „Ти як?“ за ініціативою Олени Зеленської. В цьому заході взяли участь і представники Березанської громади – керуюча справами виконавчого комітету Лариса Кочур та головний лікар КНП „Центр первинної медико-санітарної допомоги Березанської міської ради“ Алла Куява.  Заступник голови облдержадміністрації Леся Карнаух ознайомила представників громад з ідеєю Проєкту „Ментальне здоров’я – нейромережа Київщини“ та зазначила, що в Київській області проєкт впроваджуватиметься за чотирма векторами: медичним, освітнім, соціальним та правовим, а також буде сформована мережа єдності та підтримки.
Керівниця Координаційного центру з психічного здоров’я при Кабінеті Міністрів України та Голова ГО „Безбар’єрність“ Оксана Збітнєва проінформувала про мету Всеукраїнської програми ментального здоров’я Проекту „Як ти?“, розповіла про виклики, з якими на сьогодні стикаються українці, та рішеннями, які допоможуть кожному навчитися дбати про своє ментальне благополуччя у складні часи. А також про те, як побудувати  систему так, щоб послуги з ментального здоров’я були доступними там, де людина взаємодіє з системою щодня. 
В рамках Меморандуму про співпрацю з ВГО „Українська асоціація психологів“ до проєкту на Київщині будуть залучені професійні експерти із ментального здоров’я. Зараз триває анкетування серед надавачів та отримувачів психосоціальних послуг із підтримки для оцінки потреб у громадах.

<<< До списку усіх новин