ДТЕК Київські регіональні електромережі поділився порадами, як пережити спеку і не залишитися без світла

14.08.2023

За прогнозами синоптиків на території Київщини найближчий тиждень переважатиме спекотна погода з температурою повітря в +30 °C та вище. Це підвищує навантаження на енергосистему регіону та конкретних будинків (квартир). Адже мешканці області більш активно користуватимуться енергоємними приладами. Щоб не залишитися у спеку без світла та більш ощадливо споживати електрику ДТЕК Київські регіональні електромережі підготував корисні поради.

Окрім обстрілів ворога, який завдає значної шкоди енергосистемі країни, викликом для стабільного енергозабезпечення в періоди екстремально високої температури є перевантаження. Жителі міст та сіл одночасно вмикають кондиціонери, кліматичні системи, вентилятори тощо, які починають працювати на повну потужність. Такий режим часто перевищує проєктні можливості внутрішньобудинкових та зовнішніх мереж. Особливо це актуально для будинків старої забудови. Як наслідок — електролінії не витримують, відбуваються аварії й мешканці залишаються без світла.

«ДТЕК Мережі – основа і підтримка для нормального життя країни та клієнтів. Наша компанія, навіть в умовах воєнного часу, вдосконалює електромережі, роблячи їх більш надійними та сучасними. Водночас просимо мешканців Київщини більш раціонально користуватися електрикою. Це допоможе енергосистемі країни, регіону та збереже неушкодженими мережі всередині будинку або квартири», — зазначили в ДТЕК Київські регіональні електромережі.

Для того, щоб не залишитися в спеку без світла ДТЕК Київські регіональні електромережі підготував поради раціонального електроспоживання:

  • надавайте перевагу електроприладам класу енергоефективності А, А+, А++, А+++;
  • не вмикайте одночасно в оселі усі енергоємні прилади;
  • за наявності в оселі декількох кондиціонерів, вмикайте його там де ви безпосередньо перебуваєте. Пам’ятайте що температура за вікном та в оселі не має різнитися більше ніж на 10°C;
  • оновлюйте електричні мережі у власних квартирах та будинках;
  • встановіть двозонний лічильник та перерозподіліть частину власного енергоспоживання на більш вигідний нічний час. Це допоможе розвантажити мережу в пікові періоди енергоспоживання та заощадить кошти за рахунок наполовину нижчого нічного тарифу – знижка 50% вартості на спожиту електроенергію вночі (23:00-7:00). Найпростіше замовити такий лічильник за допомогою сервісу на сайті ДТЕК Київські регіональні електромережі. Вартість послуги залежить від характеристик лічильника та відстані до клієнта, ціна стартує від 3200 до 7200 грн.;
  • певного об’єму електропотужності. Його перевищення може стати причиною аварійного відключення. Цей об’єм зазначений у вашому договорі на розподіл, який ви уклали з ДТЕК Київські регіональні електромережі.

У разі зникнення світла через перевантаження: вимкніть усі енерговитратні прилади й увімкніть «автомат». Якщо світло продовжує вибивати, необхідно звернутися до електрика. Адже якщо сталася аварія і проблема всередині будинку, то це питання має вирішувати відповідальний за внутрішньобудинкову мережу (управляюча компанія, ОСББ, власник). Не намагайтеся здійснити ремонт самостійно, це небезпечно!

Повідомити про відсутність світла та аварійні ситуації на мережі ДТЕК Київські регіональні електромережі можна за телефонами: (044) 4590740 (для стаціонарних телефонів) або +38 (067/099/093) 495 70 40. За допомогою чат-боту у Viber, Telegram або приватних повідомлень на сторінці компанії у соцмережі Facebook.

<<< До списку усіх новин