Дбаємо про комфорт і безпеку

18.07.2023

Упродовж останніх років освітяни України вимушені працювати в умовах повномасштабної збройної агресії рф. Оголошення воєнного стану стало серйозним викликом і в частині створення безпечного освітнього середовища.

Головною передумовою очного навчання у воєнному форматі й досі залишаються наявність і задовільний стан найпростіших укриттів. Тож і підготовка до нового навчального року, у тому числі, розпочинається з приведення у відповідність до вимог законодавства цих укриттів.

Упродовж останнього місяця сховища у закладах освіти активно відновлюються та облаштовуються, а вагому роль у цьому процесі відіграють спільні зусилля освітян та батьківської спільноти, підтримка місцевої влади.

Із 11 по 13 липня відбувався попередній огляд наявних об’єктів цивільного захисту та найпростіших укриттів, які облаштовані у закладах освіти Березанської громади або укриття інших установ, які розміщуються у зоні пішохідної доступності для укриття здобувачів освіти. У складі моніторингової групи були представники Броварської районної державної адміністрації, Броварського РУГУ ДСНС України Київської області, міської ради, сектору з питань НС та ЦЗН, управління освіти, молоді та спорту Березанської міської ради.

Освітні заклади нашої громади мають пристосовані укриття у наявних підвальних приміщеннях. Під час об`їзду моніторинговою групою оцінено стан сховищ, визначено види робіт, які потрібно виконати для покращення перебування здобувачів освіти та працівників закладів під час оголошення тривоги в період навчання.

Тож наразі освітянам відведено час для виконання технічного, санітарного й медичного забезпечення укриттів, а також усунення рекомендацій фахівців під час об’їзду.

Щиро дякуємо всім учасникам облаштування найпростіших укриттів, які так необхідні для збереження життя!

<<< До списку усіх новин