Березанська громада – переможець конкурсного відбору з розробки муніципальних енергетичних планів за підтримки експертів Програми U-LEAD

07.07.2023

Березанська міська рада здобула перемогу в конкурсному відборі громад України для розробки муніципального енергетичного плану громади.

Наша громада в числі 48 громад, які розроблятимуть за участю експертів Програми „U-LEAD з Європою“ цей план вперше в Україні.

В рамках проекту буде підготовлено стратегічно важливий документ, спрямований на сталий енергетичний розвиток Березанської громади, забезпечить процес позитивних змін, сприятиме покращенню інвестиційної привабливості та відкриє можливість для участі в конкурсах на отримання державного фінансування проектів у цій сфері.

Сьогодні енергоменеджер громади Руслан Биков, проектний менеджер Світлана Осадча та начальник відділу з питань ЖКГ Рімма Кирда взяли участь у першій індивідуальній онлайн-консультації з технічним експертом з енергоефективності Катериною Шишкою, яка входить до складу робочої групи з енергобезпеки в профільному міністерстві. Вони обговорили методику розробки муніципального енергетичного плану для Березанської міської територіальної громади. Варто зазначити, що відповідно до вимог Закону України „Про енергетичну ефективність“ наявність в громадах такого плану є обов’язковим і дієвим до 2030 року.

<<< До списку усіх новин