ЯК ПРОХОДИТЬ ВІДБІР НОВОБРАНЦІВ ШТУРМОВОЇ БРИГАДИ «СТАЛЕВИЙ КОРДОН» НА КИЇВЩИНІ

17.03.2023

Т.в.о. голови Київської ОДА Дмитро Назаренко разом із полковником Олегом Трофіменко, начальником Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» відвідали один з етапів відбору групи добровольців, які подали заявки до бригади прикордонників «Сталевий кордон», що входить до «Гвардії наступу».

Під час свого візиту керівництво області поспілкувалося з добровольцями, які саме складали психологічні тести. Серед тих, хто записався до бригади, є цивільні і прикордонники з реальним бойовим досвідом. Після проведення всіх передбачених відбором етапів та психологічних тестів, співбесід добровольці направляться на полігони. Там вони продовжують навчання із загальновійськової, спеціалізованої та колективної підготовки для набуття і нарощування оперативних спроможностей в умовах ведення реального бою. Із бійцями будуть працювати досвідчені інструктори з практичної стрільби, пройдуть заняття з такмеду та теоретичні і практичні навчання з володіння зброєю.

«На Київщині добровольці активно долучаються до бригад «Гвардії наступу», і бригада «Сталевий кордон» не є винятком. Сьогодні поспілкувався з добровольцями, які вже записалися до бригади. У мирному житті вони займалися різними справами, працювали в різних галузях, мають різний військовий досвід. Але зараз їх поєднує любов до своєї рідної землі та бажання звільнити її від ворога. Дякую кожному з них. Переконався в тому, що добровольці мають високу мотивацію. Попереду в них курс фізичної підготовки», – підкреслив т.в.о голови Київської ОДА Дмитро Назаренко.

«Прикордонники ОКПП «Київ» задіяні у 8 ЦНАП-ах на Київщині для проведення роботи з добору у Гвардію наступу до «Сталевого кордону». Серед відібраних кандидатів є громадяни, які відразу висловили бажання підписати контракт з Держприкордонслужбою. Разом з тим, конкурсний відбір пройшли не всі кандидати, які заповнили анкети. Громадяни, яких вже відібрано, наразі здобувають необхідні знання і навички з досвідченими інструкторами Держприкордонслужби. «Сталевий кордон» – це створений підрозділ дійсно нового зразка. Його основа – досвідчені воїни, які ведуть бої на найтяжчих ділянках фронту: Бахмутському та Лиманському напрямках, а також ті, хто боронив місто Маріуполь», – зазначив начальник ОКПП «Київ» полковник Олег Трофіменко.

Нагадаємо, громадяни можуть долучитися до бригад Національної гвардії України, Національної поліції України та Державної прикордонної служби. Кожен може обрати одну з бригад відповідно до своїх поглядів: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». 

Адреси ЦНАПів у Київській області, де можна записатися до бригад:

м. Біла Церква, пр-т Незалежності, 34

м. Бориспіль, вул. Київський Шлях, 72

м. Бровари, вул. Героїв України, 18

м. Буча, вул. Енергетиків, 12

м. Вишневе, вул. Чорновола, 50А

м. Вишгород, пл. Шевченка, 1

м. Обухів, вул. Каштанова, 13

м. Фастів, пл. Перемоги, 1.

За додатковою інформацією щодо «Гвардії наступу» можна звернутися за номером телефону: 0 800 10 00 20 або подивитися на сайті.

<<< До списку усіх новин