ЗАСІДАННЯ СЕСІЇ

13.10.2020

Відбулася остання перед виборами сесія Березанської міської ради: Володимир Тимченко подякував депутатському корпусу за роботу, а народні обранці прийняли ряд важливих рішень

13 жовтня 2020 року депутати Березанської міської ради VII скликання, востаннє у такому складі, зібралися на чергове засідання сесії перед місцевими виборами, що відбудуться 25 жовтня. Каденція цього депутатського корпусу добігає кінця, після виборів рада збереться уже в іншому складі. Очільник громади вручив подяку Київської обласної ради народному обранцю Анатолію Глушаку за плідну співпрацю з органами місцевого самоврядування та активну громадську позицію у вирішенні актуальних потреб міста. Привітав міський голова й іменинників, які напередодні відзначили дні народження.

Перейшовши до розгляду питань, присутні внесли зміни до Комплексної програми організації допомоги діяльності Березанському відділенню поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції Головного управління НП у Київській області узабезпеченні охорони громадського порядку, безпеки громадян, профілактики злочинності на 2019-2020 рік та погодили виділення 37 тис. грн на ремонт службового автотранспорту. Також затвердили Програму підтримки та розвитку навчально-матеріальної бази Державного навчального закладу «Березанський професійний аграрний ліцей» на 2020 рік та погодили надання матеріальної допомоги на ремонт даху гуртожитку у сумі – 170 тис. грн.

Прийняли і низку земельних питань, серед них:розгляд звернень громадян з питань землекористування;передача у приватну власність земельних ділянок громадянам; розгляд питань з врегулювання земельних відносин тощо.

На завершення засідання міський голова надав слово депутату Березанської міської ради, директору КНП "Березанська міська лікарня Березанської міської ради" Володимиру Луценку, який доповів про ситуацію з поширенням гострої коронавірусної інфекції COVID-19 на території громади.

Зокрема Володимир Вікторович зазначив, що на вторинній ланці нині хворіє 11 медичних працівників, з них: 1 особа перебуває на лікуванні у медичному закладі Переяслав-Хмельницького. Також лікар повідомив, що від сьогодні повністю відновило роботу дитяче відділення, та приймає пацієнтів терапевтичне відділення, що 2 тижні тому було на карантині.

Наголосив Володимир Вікторович і на тому, що терапевтичне відділення Березані лікує хворих з пневмонією лише тих, котрі мають негативні тести. Якщо пацієнт захворів на COVID-19 та перебуває у тяжкій формі його направляють до спеціалізованих медичних закладів Переяслав-Хмельницького, Яготина, Броварів, а від учора – інфекційного відділення Баришівки. Для цього у м. Біла-Церква є диспетчер,який в он-лайн режимі слідкує за наявністю койко-місць та направляє пацієнтів у той чи інший медичний заклад Лівобережжя.

Щодо вторинної ланки та роботи стаціонарних відділень Березанської лікарні, то тут лікують пацієнтів громади та околиць з профільними захворюваннями у неврологічному, хірургічному, гінекологічному, терапевтичному та дитячому відділенні без ознак захворювання на COVID-19.

Окрему увагу лікар зосередив на роботі рентген-кабінету, зазначивши, що послуги надаються з 08.00 до 14.30 год. з понеділка по п’ятницю, та з 08.00 до 14.00 – у суботу. Володимир Вікторович закликав жителів зважати на розклад роботи кабінету і не скупчуватися, створюючи чергу, о 08.00 год.

На сам кінець народні обранці подякували медикам за роботу під час пандемії і врятовані за життя, демонструючи свою підтримку та повагу.

 

Павленко Я.В.,

головний спеціаліст сектору взаємодії з громадськістю

<<< До списку усіх новин