ДЕНЬ МИРУ

22.09.2020

Мир і пам'ять - це два неподільних поняття. 21 вересня День миру відзначає весь світ, а наше місто Березань цими днями ще й  річницю визволення від німецько-фашистських загарбників у Другій світовій війні. Можливо, у такі ж погожий осіннй час , 77 років тому, запанував мир у нашому місті, який триває до цих пір, завдяки і нашим мужнім землякам, які перебувають на Донбасі, де ворог уже шостий рік розхитує Україну . Тож ми маємо шанувати подвиг воїна минулих і теперішніх часів в ім'я миру. Саме тому можна поєднати ці знаменні дати, бо події минулої історії тісно сплітаються з теперішніми, щоб у нашого майбутнього був шанс на існування. До Всесвітнього дня миру  та знаменних подій визволення Березані, у Березанській ЗОШ І-ІІІ ступенів N1 класними керівниками були проведені бесіди з учнями, на яких обговорювались подвиг українського народу, ціну перемоги в Другій світовій війні, важливість відновлення миру на Донбасі та доблесть українських військових.
Учні  з вчителем Л.Г. Лепехою створили квіткові композиції для вшанування пам'яті воїнів біля Меморіалу  загиблим в Другій світовій війні та відвідали разом з вчителем  історії України О.А. Звєковою  Березанський краєзнавчий музей, де   прослухали цікаву розповідь екскурсовода Колосок Любові Андріївні про шлях березанців у Другій світовій війні та героїв сьогодення. Діти захоплено розглядали експозиції музею, ставили уточнюючі запитання.

Плекаючи пам'ять про героїчне минуле, на прикладі сьогоднішньої боротьби за мир, виховуємо гідних громадян незалежної держави.

Педагог-організатор Березанської ЗОШ І-ІІІ ступенів N1​,

О.А. Звєкова

<<< До списку усіх новин