Із виконкому – про важливі рішення

14.01.2022

Сьогодні, 14 січня, проведено чергове засідання виконавчого комітету Березанської міської ради.

Міський голова Володимир Тимченко сказав, що одним із найважливіших питань порядку денного є питання затвердження вартості  харчування у закладах освіти Березанської міської ради  у 2022 році.  Для створення системи якісного здорового харчування, формування належних харчових звичок у дітей та культури споживання їжі в освітніх закладах нашої громади впроваджується нова система харчування. Оксана Загорулько, начальник відділу освіти, проінформувала, що з початку навчального року застосовується нове меню, а з 1 лютого зміниться і вартість харчування. Вона зазначила, що з 2019 року вартість харчування дітей в дитсадках складала 44,86 грн, з них – батьківська доплата складала 60%, тобто 22,91 грн, і 40% кошти бюджету громади. Сьогодні ж  пропонується затвердити вартість харчування дітей закладів дошкільної освіти у розмірі 53,43 грн, при цьому розмір батьківської доплати  зменшиться і складатиме 50%, а це - 22,76 грн, решта 50%  – кошти бюджету громади. У школах максимальна вартість харчування становитиме 35,00 грн. Організація харчування здійснюватиметься за новим 4-тижневим меню. Передбачається варіативність меню. Діти зможуть самостійно обирати обіди: повний обід (35 грн); обід без першої страви (25 грн); сніданок (20 грн); обід без другої страви (15 грн). Діти пільгових категорій: діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти-інваліди, діти з особливими освітніми потребами, які навчаються у інклюзивних класах, діти-інваліди (крім учнів з інклюзивних класів), діти із малозабезпечених сімей, діти Героїв Небесної Сотні, діти учасників АТО, ООС, діти з числа внутрішньо переміщених осіб будуть харчуватися безкоштовно – за рахунок коштів місцевого бюджету. Позитивним аспектом нової системи харчування є можливість дитині самостійно обирати страви, а батькам – право вибору, на яку саме суму харчувати своїх дітей. Крім того, планується впровадження безконтактного розрахунку за харчування дітей шляхом встановлення платіжних терміналів у школах та сплату за допомогою картки. Керуюча справами Лариса Кочур коротко поділилася досвідом щодо такої безготівкової системи розрахунків у школах Пирятина, яка була впроваджена з 2016 року.

Окрім того, члени виконкому надали дозвіл на розміщення зовнішньої реклами та розглянули питання щодо підсумків роботи зі зверненнями громадян за 2021 рік та виконання вимог Закону України „Про доступ до публічної інформації“ у 2021 році.

Насамкінець, було розглянуто питання щодо квартирного обліку громадян – жителів Березанської громади. Міський голова наголосив на важливості дотримання законодавства та забезпеченні права громадян щодо постановки на квартирну чергу при виконкомі міської ради та прийнятті цього рішення.

Детальніше про ці та інші питання на офіційному сайті Березанської міської ради у розділі „Рішення“.

<<< До списку усіх новин