ТИЖДЕНЬ ПРОТИПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ

25.09.2020

З початку 2020 року в Україні від пожеж вже загинуло 742 громадян. А сотні палаючих гектарів та людських приміщень увійшли в ТОП теми новин на тривалий час. Саме тому протипожежна безпека входить в перелік найважливіших тем у навчально-виховному процесі наших дітей.

У Садовій загальноосвітній школі l – lll ступенів останній тиждень вересня присвячений правилам протипожежної безпеки « Від сірника до біди – відстань невеличка!». Бібліотекар підготувала доступні середньому та старшому шкільному віку матеріали на тему «Вогонь та його значення в суспільстві». Класні керівники провели єдину виховну годину « Хай вогонь в серцях палає, а пожежі не буває» серед 5-11 класів. Класоводи 1-4 класів продемонстрували лайфаки правильної поведінки у випадку пожежі завдяки показу мультфільму «Корисні підказки. Вперед вогнеборці!» та зафіксували цю тему у малюнках.

У рамках тижня на практиці ознайомили маленьких школярів з куточком протипожежної безпеки та планом евакуації школи. Дійти до нього треба було тримаючи повітря за щоками. Із цим завданням діти справилися залюбки.

Родзинкою стала учбова евакуація за півтори хвилини. Дотримуючи порядок і послідовність дій, всі учні та працівники освіти показали високі організаційні якості та взаєморозуміння в шкільному колективі, за що ми завжди вдячні вчителям та спокійні за наших дітей на території школи. Після евакуації дня шкільна медсестра провела лекторій по кабінетах з надання першої долікарської допомоги при пожежах.

Усі шкільні заходи були спрямовані на те, щоб діти уникали нещасних випадків та знали, як себе поводити в екстремальних ситуаціях, окрім дзвінка по номеру «101». Адже ми цього варті!

 

Лукша В.С.,

Педагог – організатор

<<< До списку усіх новин