Пластикова пам’ять: скажіть „ні“ штучним квітам на кладовищі!

05.05.2021

Незабаром поминальні дні і більшість наших громадян вшановуватимуть пам’ять рідних і близьких — штучними квітами та вінками.

Але варто замислитись, чи дійсно в цьому є необхідність? Упродовж останніх років представники церкви разом із екологами проводять інформаційні кампанії щодо шкідливості цих виробів, що не мають жодного змістового наповнення. Пластик, з якого вони виготовлені, забруднює довкілля і становить небезпеку як для екології, так і для здоров’я людини. Утилізувати поминальні символи майже неможливо, розкладається такий штучний матеріал надзвичайно довго. А як стверджують екологи, під час їх спалювання у повітря викидається діоксин та інші небезпечні токсичні речовини, котрі несуть загрозу для здоров’я людини.

Тож прохання до всіх жителів нашої громади – будьте відповідальними до себе, близьких та довкілля. Зберігайте світлу пам’ять про померлих з турботою про майбутні покоління. Альтернативою пластиковим квітам можуть стати вінки з живих квітів та хвої, живі квіти, висаджені в ґрунт, газонна трава, сухоцвіти та свічки.

<<< До списку усіх новин