Виплата разової грошової допомоги до 5 травня 2021 року

09.04.2021

Законами України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту“ і „Про жертви нацистських переслідувань“ передбачено виплату щорічної разової грошової допомоги до 5 травня ветеранам війни, жертвам нацистських переслідувань та особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

Постановою Кабінету Міністрів України від 8 квітня 2021 року № 325 затверджено „Порядок використання коштів державного бюджету, передбачених для виплати щорічної разової грошової допомоги ветеранам війни і жертвам нацистських переслідувань“.

Разова грошова допомога до 5 травня у 2021 році виплачується в таких розмірах:

1. Особам з інвалідністю внаслідок війни та колишнім малолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, визнаним особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин:

І групи – 4421 гривня;

ІІ групи – 3906 гривня;

ІІІ групи – 3391 гривня;

2. Учасникам бойових дій, постраждалим учасникам Революції Гідності та колишнім неповнолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання їх батьків – 1491 гривня;

3. особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною – 4421 гривня;

4. Членам сімей загиблих і дружинам (чоловікам) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге – 966 гривень;

5. Учасникам війни та колишнім в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особам, яких було насильно вивезено на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога – 612 гривень.

Особи, які не отримають грошової допомоги, зокрема ті, що набудуть статусу згідно із статтями 6,7,9,10 і 11 Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту“ до 5 травня 2021 року включно, мають право звернутися за цією допомогою до управління соціального захисту населення та праці виконавчого комітету Березанської міської ради (надалі – Управління) за місцем реєстрації та отримання її до 30 вересня 2021 року.

При виникненні запитань телефонувати до Управління за телефоном (04576)-6-30-42.

За інформацією управління соціального захисту населення і праці виконавчого комітету Березанської міської ради

<<< До списку усіх новин