Про важливі рішення - на позачерговій сесії

07.04.2021

Позачергове засідання сесії Березанської міської ради відбулося 6 квітня під головуванням секретаря ради Олега Сивака. Перед розглядом питань порядку денного Алла Новікова, голова правління Благодійної організації „Фонд громади Березані“, передала подяки Березанській міській раді від проекту "Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України", який реалізовано за підтримки Секретаріату Кабінету Міністрів України та Міністерства культури та інформаційної політики,  за участь у конкурсі історій про кращі спільні проекти (практики співпраці) організацій громадянського суспільства та влади. Алла Володимирівна подякува міському голові Володимиру Тимченку за співпрацю на шляху розвитку громадянського суспільства та вирішення важливих питань.

Зареєструвавшись та затвердивши порядок денний, народні обранці перейшли до розгляду сесійних питань. Зокрема, погодили затвердження умов продажу об’єкта малої приватизації – нежитлової будівлі з господарськими будівлями та спорудами, розташованої за адресою:  м. Березань, провулок П.Мирного, 1-Б. Прийняли рішення щодо включення об’єкта незавершеного будівництва до переліку об’єктів комунальної власності, що підлягають приватизації у 2021 році.

Схвалили зміни до бюджету на 2021 рік та Програми фінансової підтримки комунальних підприємств на 2021-2023 роки. Внесли зміни й до Комплексної програми організації допомоги діяльності Березанському відділенню поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції Головного управління НП в Київській області у забезпеченні охорони громадського порядку, безпеки громадян та профілактики злочинності на 2019-2021 роки.

Після прийняття рішень, зважаючи на складну епідеміологічну ситуацію у країні, до присутніх звернувся депутат міської ради, головний лікар КНП „Березанська міська лікарня Березанської міської ради“ Володимир Луценко, який проінформував про стан поширення на території Березанської громади коронавірусної інфекції СOVID-19. Він зазначив, що у зв’язку зі стрімким збільшенням хворих, департамент охорони здоров’я рекомендує перепрофілювати медичний заклад для лікування хворих на СOVID-19. Загалом за минулий тиждень на території громади 90 підтверджених випадків (71 – м. Березань; 19 – с. Садове та с. Недра). Далі, в продовження теми охорони здоров’я, присутнім презентували фотоматеріал щойно відремонтованого приміщення, де розташується підрозділ екстреної медичної допомоги. Це стало можливим завдяки підтримці міського голови та злагодженій роботі  депутатського корпусу, які підтримали ініціативу та виділили кошти на таку важливу справу.

Насамкінець радник міського голови Лариса Кочур проінформувала про перемогу Березанської міської ради у конкурсі громад Британської ради, проведеного за підтримки Європейського Союзу. Вона зазначила, що Березанська громада відібрана для участі  в проекті "Зміцнення міжсекторальної співпраці та згуртованості", в рамках якого буде проведено навчання для активних громадян та конкурс проектів для громади. Успішна реалізація цієї програми стане першим кроком до впровадження в Березані громадського бюджету. 

 

<<< До списку усіх новин