На порядку денному – соціальна підтримка населення

30.03.2021

Управління соціального захисту населення та праці виконавчого комітету Березанської міської ради нагадує про можливість отримання грошових компенсацій на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування особам з інвалідністю, законним представникам дітей з інвалідністю, які відповідно до законодавства мають право на забезпечення автомобілями.

Компенсації виплачуються відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 14 лютого 2007 року № 228 „Про порядок виплати та розміри грошових компенсацій на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування“.

Грошові компенсації на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів і на транспортне обслуговування виплачуються особам з інвалідністю, законним представникам дітей з інвалідністю, які мають автомобілі та мотоколяски – у розмірі 22% та 16% прожиткового мінімуму на одну особу, яка втратила працездатність, у розрахунку на місяць; на транспортне обслуговування – у розмірі 29% прожиткового мінімуму на одну особу, яка втратила працездатність, у розрахунку на місяць.

У 2021 році розмір вищезазначених компенсаційних виплат складає 400,00 грн та 527,28 грн відповідно.

Компенсації виплачуються рівними частинами двічі на рік – у березні за І півріччя та у вересні за ІІ півріччя поточного року, з дня їх призначення.

Одночасно інформуємо, що відповідно до абзацу 5 пункту 5 постанови Кабінету Міністрів України від 19 липня 2006 року № 999 “Про затвердження порядку забезпечення осіб з інвалідністю автомобілями“, у разі коли за час перебування на обліку в особи з інвалідністю змінилася група інвалідності, їй необхідно повторно пройти огляд облМСЕК для підтвердження наявності медичних показань для забезпечення автомобілем.

Отже, для подальшого перебування на обліку щодо забезпечення автотранспортом та продовження нарахування грошових компенсацій на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобіля та на транспортне обслуговування особам з інвалідністю, в яких змінювалась або подовжувалась група інвалідності необхідно звернутись до управління соціального захисту населення та праці для отримання направлення до лікувального закладу для проходження повторного огляду облМСЕК.

При виникненні запитань звертайтеся до управління соціального захисту населення та праці виконавчого комітету Березанської міської ради за адресою: м.Березань, вулиця Набережна,4, або телефонуйте за номером: (04576) 6-30-68.

<<< До списку усіх новин