Триває пілотний проект Міністерства соціальної політики „Почуй мене“

17.03.2021

Починаючи з 5 березня 2021 року Міністерством соціальної політики у співпраці з громадською організацією „Громадський рух „Соціальна єдність“ реалізується пілотний проект „Почуй мене“, спрямований на полегшення комунікації між людьми з вадами слуху та представниками органів державної влади.

Суть проекту полягає у спрощенні процесу комунікацій при отриманні нечуючими будь-яких державних послуг шляхом надання можливості отримати інформацію через сурдоперекладача в режимі онлайн, а також відповідь у вигляді відеолиста.

Скористатися відповідною послугою можна через офіційний сайт Мінсоцполітики (вкладка „Почуй мене“). Комунікацію і розгляд відповідних звернень забезпечує Урядовий контактний центр. Відповідні інформаційні матеріали щодо користування такою послугою розміщені на офіційному сайті Мінсоцполітики та сторінці Фейсбук.

Зауважимо, що майже два мільйони наших громадян мають порушення слуху. Як свідчать дослідження, внаслідок багатьох факторів, у тому числі, техногенних, їх кількість постійно зростає. І, якщо раніше порушення слуху найчастіше були вродженими, то зараз суттєво зростає частка порушень, набутих у дорослому віці. Вже сьогодні близько 400 тисяч українців спілкуються жестовою мовою.

За інформацією https://www.msp.gov.ua/news/19734.html

<<< До списку усіх новин