Старшокласникам Березанської ОТГ допомагали з вибором професії

18.02.2021

Одним з найважливіших кроків у житті кожної людини є вибір професії. Найбільшу допомогу в цьому учням старших класів можуть надати батьки, але вони нерідко скаржаться на непорозуміння зі своїми дітьми. Звичайно, у молодого покоління  інші точки зору, цінності, звички. І все-таки у батьків завжди є незаперечна перевага перед дитиною – вміння оцінювати життєві реалії і вимоги сьогодення.

17 лютого  2021 року за сприяння Київського обласного центру зайнятості було проведено вебінар для  учнів 8-11 класів та їх батьків на тему «Вибір професії: батьки + діти». Учасниками заходу стало 147 осіб. 

У ході вебінару фахівець з профорієнтації  підкреслила, що за своє життя людина змінює свій вид діяльності до 6 разів. Не потрібно боятися змін, але дуже важливо вже з  підліткового віку визначитися з напрямком своїх професійних уподобань. Підліток має чітко розуміти, якими знаннями, вміннями, навичками він вже володіє для того, щоб зайнятись омріяною справою, а які ще необхідно у собі розвинути. Допомогти йому у цьому можуть дорослі, скерувавши його на життєвому шляху. Також особливу увагу приділили дуже важливим навичкам в наш час, зокрема, soft skills та digital skills, а для дітей, які ще не визначилися з вибором професії, фахівці служби зайнятості презентували сучасні електронні сервіси Державної служби зайнятості – платформу з профорієнтації та розвитку кар’єри.


 

Директор Березанської міської філії КОЦЗ,

Юрій ГЛУЩУК

<<< До списку усіх новин