Програма «Розумна Школа» на старті у Березанській громаді

20.01.2021

Відомо, що сучасний розвиток галузі освіти неможливий без комп’ютерних технологій. Останнім часом всі ми  багато чуємо про нові можливості та переваги чудо-техніки. І ось на часі вже запровадження електронного документообігу для шкільного персоналу, здобувачів освіти та батьків. Освітяни вже давно освоюють сучасні програми, які стають щоденними інструментами роботи вчителя. Настала черга спрощеного спілкування з батьками через електронні класні журнали та учнівські щоденники. Педагоги, учні та батьки будуть мати універсальний доступ до інформації про освітній процес, навчання, планування та досягнення. Доречі,  ряд функцій виконуються автоматично.

Саме з метою запровадження цих новинок в освітніх закладах громади 19 січня 2021 р. до Березанської ОТГ завітали розробники Програми  «Розумна школа» (м. Вінниця). На презентацію були запрошені  директори шкіл, заступники директорів та вчителі інформатики, бо саме їм доведеться впроваджувати електронний документообіг.

Цікава та доступна інформація про переваги електронних джерел викликала бурхливе обговорення та роздуми. Висновок однозначний: зміни  інноваційні, – на краще, тому їх необхідно освоювати та впроваджувати. Перехід на електронні журнали і щоденники осучаснить  роботу вчителя та контроль адміністрації за освітнім процесом, буде в щоденному доступі для учнів та батьків.

По закінченню присутні однозначно згодились, що зустріч була плідною, адже «Розумна Школа»- це завжди актуальна інформація в режимі онлайн! Наразі чекаємо від засновників оновлену демоверсію для практичного  впровадження. Сподіваємось на подальшу співпрацю та з часом  успішні результати.

 

 

Майя ДЕМЕНСЬКА,

головний спеціаліст відділу освіти

<<< До списку усіх новин