16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА

11.12.2020

Найвищою цінністю будь-якої держави, у тому числі й України, є людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність та безпека. Реалізація соціальних ініціатив Президента України вимагає чіткої, цілеспрямованої та злагодженої роботи задля соціального забезпечення та підтримки осіб, що опинилися у важких життєвих обставинах. Життєве неблагополуччя може бути спричинене різними факторами, зокрема перебуванням людини у ситуації торгівлі людьми або ж у зв’язку із вчиненням насильства в сім’ї.

З 25 листопада по 10 грудня в Лехнівській філії Березанського НВК проходила акція «16 днів проти насильства».

Дати початку та завершення Акції вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства, незалежно від статі, є порушенням прав людини.

У нашій школі з 25 листопада по 10 грудня організовано проведення просвітницько-профілактичних заходів із протидії проявів насильства та жорстокого поводження серед дітей та над ними. Так, зокрема, соціальним педагогом школи Л.С. Худобою проведено виховний захід «Стоп насильству!» для учнів 7-8 класів  та організовано перегляд відеороликів. Під керівництвом вчителя образотворчого мистецтва Н.А. Науменко учнями 5-6 класів створено виставку малюнків на тему «Права людини очима дітей» та «Ми проти насильства». Також класними керівниками та класоводами проведено виховні години для учнів 1-9 класів на тему «Сім’я без насильства – щаслива сім’я».

Вчителем історії проведено урок-гра «Права людини» з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини для учнів 5 класів. Діти досить активно включалися в роботу: обговорювали проблему насильства та агресії у сім’ї та серед однолітків, демонстрували знання своїх прав, які захищає Конвенція ООН про права дитини.

Педагог-організатор Н.О. Пархоменко

 

Петренко О.Д.,

завідувач Лехнівської філії Березанського НВК                                                              

<<< До списку усіх новин