Серпневий захід для керівників закладів освіти Березанської громади

27.08.2020

           «Освіта 2021: виклики, трансформації, пріоритети»

 «Про підсумки розвитку дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти  в 2019/2020 навчальному році та пріоритетні завдання розвитку освітньої галузі на 2020/2021 навчальний рік»

        27 серпня 2020 року в приміщенні Березанського НВК відбулася традиційна  зустріч освітян Березанської громади перед початком нового навчального року. Разом з освітянами на заході були присутні: міський голова Володимир Тимченко та його заступники, керівники структурних підрозділів та комунальної сфери Березанської міської ради.

         З вітальним словом та подякою за роботу до освітян міста звернувся міський голова Володимир Тимченко та розповів освітянам про планування спільної діяльності у 2020/2021 навчальному році з метою забезпечення для здобувачів освіти сучасного якісного освітнього  простору, наголосив про вагомість розвитку освітньої галузі для громади та повідомив, що наступний 2021рік буде роком розвитку та осучаснення галузі освіти.

 Приємно, що зустріч керівників освітніх закладів пройшла у формі актуальних запитань та відповідей на них.                                                                          

            З доповіддю звернулась начальник відділу освіти виконавчого комітету Березанської міської ради Оксана Загорулько в якій наголосила на продовження стратегічного курсу реформування галузі освіти, прийняття Закону України «Про повну загальну середню освіту» та акцентувала увагу присутніх на те, що пандемія COVID-19 поставила перед освітянами та здобувачами освіти нові виклики щодо забезпечення неперервності освітнього процесу, спроможністю закладів усіх рівнів освіти забезпечити якість і стабільність здобуття освіти в умовах карантинних обмежень, необхідністю розвитку дистанційної форми здобуття освіти.

          Оксана Загорулько підвела підсумок фінансових витрат на проведені ремонтні роботи,  придбання нового обладнання для харчоблоків, НУШ, встановлення спортивних майданчиків, облаштування закладів освіти протипожежними засобами та інше.

           Перед освітянами виступила Алла Куява головний лікар КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Березанської міської ради з метою інформування присутніх щодо захворювання жителів Березанської громади на COVID-19, результати лікування та одужання. Також нагадала про необхідність проведення вакцинації учнів відповідно Календаря вакцинації, наголосила на алгоритмі дій вдома, в освітніх закладах при виявленні ознак захворювання.

     По закінченню міського серпневого форуму освітяни взяли участь в в обласному серпневому заході  (онлайн)  для працівників освіти Київщини – педагогічний діалог «Освіта 2021: виклики, трансформації, пріоритети».

 

Деменська М.І.,

головний спеціаліст відділу освіти                                   

<<< До списку усіх новин