ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ 2020

20.11.2020

13 листопада 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про День Гідності та Свободи». Метою запровадження пам’ятної дати є утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, вшанування патріотизму й мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів держави та її європейського вибору. 

20 листопада відзначають і Міжнародний день дитини. Тож заходи в Березанському НВК доповнились за виховним змістом. Так у 2-Б класі Власюк Н. М. провела виховну годину на тему "Я маю право". Лише освічені і освідомлені про свої права діти здатні зрости гідними громадянами. Адже відповідальність, обов'язковість прийдуть дещо пізніше, а усвідомлення, що твої права не порушують, тебе поважають незалежно від віку, статі, статусу потрібно формувати змалку.

Багінська М. С. (1-Б), Івасенко Ю. І. (3-А), Мишура С. Б. (4-А) , Булгакова С. В. (1-А), Павленко К. П. (2-А) провели заходи присвячені Дню Гідності та Свободи.

Класні колективи 5-11 класів взяли участь у створенні патріотичного колажу на який розмістили виготовлені сердечка з продовженою фразою "Я гідний українець, бо..." Представники учнівського самоврядування "Ера" створили демонстраційно - хронологічну стелу та запалили свічку пам'яті на честь вшанування загиблих учасників революційних подій. 

Україна – це територія гідності й свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції –Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року, Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи.

Вшановуєм та пам'ятаєм! 

 

Ковальчук Т. Д. ,

заступник директора з виховної роботи Березанського НВК

 

<<< До списку усіх новин