Серпневий діалог із освітянами

30.08.2022

Вже традиційно, напередодні нового навчального року, освітяни нашої громади проводять серпневі заходи, під час яких підсумовують результати минулого навчального року та розставляють акценти на новий навчальний рік.

Сьогодні для керівників закладів освіти Березанської громади був організований серпневий діалог, у ході якого обговорили виклики, з якими зіштовхнулася освітня галузь в умовах воєнного стану, та окреслили вектори, за якими вона буде рухатися з 1 вересня.

Оксана Загорулько, начальник відділу освіти, у вступному слові зауважила, що, починаючи з 24 лютого, після повномасштабного вторгнення рф, багато освітян нашої громади змінили свою професію: готували їжу, плели сітки, шили необхідне спорядження, організовували побут військовим, збирали кошти на потреби ЗСУ та, головне, не панікували, організовано та спокійно виконували нагальні завдання, наближаючи Перемогу.

Із 4 квітня, після звільнення Київщини, наші заклади освіти відновили дистанційний навчальний процес. А впродовж усього літа готували захисні споруди цивільного захисту, відповідно до рекомендацій щодо організації найпростішого укриття.

У свою чергу, міський голова Володимир Тимченко щиро подякував керівникам закладів за самовіддану працю та відзначив, що освітянський напрямок працює у громаді успішно. Також він вручив нагороди присутнім за підтримку та розуміння у вирішенні важливих питань, активну громадську позицію, патріотизм та волонтерську допомогу.

Також до аналізу стану сучасної освіти долучилися: Юлія Джура, директор державного навчального закладу „Березанський професійний аграрний ліцей“, Галина Кащеєва, директор представництва приватного акціонерного товариства „Вищий навчальний заклад „Міжрегіональна академія управління персоналом“ Березанського інституту, а також Наталія Хвостенко, голова ради профспілки освіти та науки України.

На завершення Оксана Загорулько додала, що яку б форму навчання сьогодні не обрали батьки, ми повинні дати шанс кожній дитині навчатися, за будь-якою формою, головне, щоб батьки були впевнені у безпеці своїх дітей. Починаючи навчальний рік, керуємося постулатом про те, що найвищою цінністю було, є і буде людське життя та безпека наших дітей!

<<< До списку усіх новин