Легалізація зайнятості населення – прямий обов’язок роботодавців

18.02.2022

У м. Березані робочою групою з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення Березанської об’єднаної територіальної громади було проведено рейд, під час якого було обстежено ряд суб’єктів господарювання  громади на предмет оформлення трудових відносин, а також з’ясовано рівень заробітної плати працівників.

До складу групи увійшли: директор Березанської міської філії Київського обласного центру зайнятості Лариса Прозорова, головний спеціаліст – інспектор праці Управління соціального захисту населення та праці виконавчого комітету Березанської міської ради Ірина Мартинець та головний спеціаліст відділу забезпечення наповнення бюджету №1 фінансово-економічного управління Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області Ірина Касьяненко.

Учасники групи провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з питань легалізації бізнесу та нагадали працедавцям, що легальна зайнятість передбачає не тільки використання робочої сили на законних підставах, а й виплату найманим працівникам так званої «білої» заробітної плати.

Під час рейду на об’єктах відвідування поширено інформаційні буклети Держпраці, Пенсійного фонду України, Державного центру зайнятості, а також надано інформацію щодо реалізації держаного проєкту «Доступні кредити 5-7-9%» з метою підтримки суб’єктів мікро- та малого бізнесу.

Директор Березанської міської філії КОЦЗ,

Лариса ПРОЗОРОВА

<<< До списку усіх новин