БЕРЕЗАНСЬКІЙ ОТГ ДВА РОКИ

12.10.2020

12 вересня 2018 року для Березанської громади історична дата – до Березані доєдналися села Садове, Недра, Пилипче, Лехнівка, Ярешки, створивши єдину велику об’єднану територіальну громаду. З нагоди офіційного початку роботи Березанської ОТГ та відзначення 2-ої річниці з дня створення громади, під час апаратної наради міський голова Володимир Тимченко привітав сільських старост і присутніх зі святом, яке знаменує новий етап розвитку. Володимир Григорович зазначив, що минуло вже два роки, як повіривши у власні сили і сповна довірившись один одному, ми стали одним цілим – Березанською ОТГ. Привітав очільник громади й освітян, які напередодні відзначали професійне свято, а також ювілярів та іменинників місяця.

Перейшовши до питань порядку денного, присутні заслухали оперативну інформацію про стан захворюваності на гостру респіраторну інфекцію COVID-19 на території громади. Так, за словами Алли Куяви – головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги, ситуація із захворюванням невтішна. Лише за минулий тиждень лабораторно підтверджено 41 випадок, з них: 3 лікаря. Хоча, як зазначає медик, випадків захворювання значно більше.

Загалом за період пандемії на території Березанської ОТГ зареєстровано 283 випадки захворювання на COVID-19. Серед них: 196 осіб – вилікувалося, 87 – на лікуванні.

Обговорили під час наради і вторинну ланку медичної галузі, про що доповів директор Володимир Луценко. Лікар зазначив, що на вторинній ланці складна ситуація із захворюванням серед медичного персоналу. Нині у числі хворих 11 медичних працівників, з них – 2 лікаря. Повідомив Володимир Вікторович і про роботу терапевтичного відділення, яке після двотижневого карантину знову приймає пацієнтів, а дитяче, на жаль, поки не працює. Також лікар зазначив, що окрім Яготинської та Переяслівської лікарні, хворих на COVID-19, від сьогодні приймає інфекційне відділення Баришівської лікарні.

На завершення доповіді Володимир Вікторович повідомив і приємну новину. До кінці місяця Березанська міська лікарня поповниться новим медичним обладнанням, а саме: гістероскопом – апаратом зі спеціальною оптичною системою для обстеження та лікування пацієнтів із гінекологічними захворюваннями.

 

Павленко Я.В.,

головний спеціаліст сектору взаємодії з громадськістю

<<< До списку усіх новин