ТИЖДЕНЬ ЗНАНЬ З ОСНОВ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ У БЕРЕЗАНСЬКІЙ ЗОШ І-ІІІ СТУПЕНІВ №4

09.10.2020

Мабуть, кожному  дорослому хочеться уберегти своїх дітей від неприємностей, захистити від небезпеки, яка очікує на них на кожному кроці. Адже, як свідчить безжальна статистика, маленькі громадяни нашої держави, на жаль, дуже часто стають учасниками надзвичайних подій. З метою запобігання нещасних випадків в умовах надзвичайних ситуацій та навчання дітей правилам безпеки життєдіяльності у закладі  з 5 по 9 жовтня був проведений Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності. 

Серед учнів 1-4 класів були проведені бесіди про правила поведінки на вулиці та вдома, діти з великим задоволенням переглянули цікаві «Уроки тітоньки Сови» та повторили правила безпечної поведінки на вулиці та вдома, правила дорожнього руху. Бібліотекар школи  Шевель Наталія Сергіївна підготувала і провела для учнів молодшої ланки практичне заняття «Про небезпеку пам’ятай». Цікаві та змістовні аплікації про правила дорожнього руху  створили учні 3-Б класу.

Для учнів середньої та старшої ланки проведені  уроки з елементами тренінгу про вміння надавати домедичну допомогу,  хвилинки дискусії «Будь обережним на вулиці і вдома», після яких діти створили колаж на задану тему. У фойє школи учнями був представлений калейдоскоп малюнків «Безпека в умовах карантину». Цікаво був проведений урок-аукціон для учнів 6-их класів, на якому діти представляли свої поради щодо правил поведінки під час надзвичайних ситуацій, а грошовою одиницею були слова вдячності та гучні оплески друзів. Цікаво та пізнавально була проведена гра для учнів 5-их класів "Ми-пішоходи". Учні продемонстрували знання Правил дорожнього руху, навички поведінки на вулиці, дорозі. Діти спробували себе в ролі водія різного виду транспорту, регулювальника та поліцейського.

Звичайно, і вдома, і у школі дітям щодня нагадують про правила поведінки. Але саме проведення Тижнів безпеки життєдіяльності є дієвою формою виховання учнів, яка допомагає правильно орієнтуватися у небезпеці та знаходити правильні рішення в разі виникнення надзвичайної ситуації.

 

Чернявка Т.А.,

вчитель основ здоров’я Березанської ЗОШ І-ІІІ ступенів №4

<<< До списку усіх новин