НАЙШВИДШИЙ ТЕМП ПРИРОСТУ ДЕМОНСТРУЄ СПЛАТА ПОДАТКУ НА ДОДАНУ ВАРТІСТЬ, - ОЛЕКСАНДР ЗАГОРСЬКИЙ

09.10.2020

За січень-вересень 2020 року платники податків Київської області перерахували до зведеного бюджету 22,6 млрд грн. Такі дані навів в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області  Олександр Загорський. За наданою ним інформацією, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, надходження збільшилися на 12% або 2,3 млрд грн.

Зокрема очільник податкової служби регіону повідомив, що до державного бюджету за дев’ять місяців 2020 року платники спрямували 11,1 млрд грн. Такий показник на 15% або 1,4 млрд грн перевищує минулорічний за відповідний період.

Найбільші суми надходжень забезпечили платники, зареєстровані на територіях Києво-Святошинського району – 2,1 млрд грн, Бориспільського – 1,7 млрд грн та Броварського – 1,5 млрд грн.

«З-поміж основних податкових платежів найшвидший темп приросту має сплата  ПДВ», – підкреслив Загорський. Наразі платники Київщини забезпечили державній скарбниці надходження на суму 5,3 млрд грн, прискоривши динаміку зростання податку на 22% або 973,4 млн грн. Загалом питома вага податку на додану вартість у структурі бюджету дорівнює 47%. 

Друге місце за обсягом надходжень до Держбюджету посідає сплата податку на доходи фізичних осіб. Так, станом на 1 жовтня зі своїх доходів мешканці пристоличного регіону сплатили 2,5 млрд грн, збільшивши суму відрахувань на 8% або 184 млн грн.

Трійку лідерів завершують підприємства Київщини, які сплатили 2,4 млрд грн податку на прибуток, що на 12% або 256,2 млн грн більше за відповідний показник попереднього року.

На потреби Збройних сил  України від платників області надійшло на 7% або 42,2 млн грн більше, аніж було сплачено у січні-вересні торік. Станом на 1 жовтня 2020 до бюджету спрямовано майже 690 мільйонів гривень військового збору.

ГУ ДПС у Київській області

<<< До списку усіх новин